Metro’s kerstmenu: Sprotjes met een groen zuurtje

Bij het aperitief serveren we twee hapjes.

Ingrediënten

  • 0,5 liter volle room
  • Allerlei groene kruiden (peterselie, dragon, bieslook…)
  • Boerenbrood uit Pede*
  • West-Vlaamse gerookte sprotjes*

Bereiding

  • Giet een halve liter (volle) room in een hoge pot.
  • Pers het sap van een limoen en meng met de room.
  • Voeg een halve bussel peterselie toe en tal van andere kruiden die je kan vinden: dragon, bosui, bieslook.
  • Uiteraard een draai van de pepermolen en een goede hoeveelheid zout toevoegen.
  • Alles even full speed mixen. Het zuur van de limoen zal er voor zorgen dat de room meteen binding geeft.
  • Altijd even proeven en bijkruiden naar smaak!
  • Laat de saus minimum een half uurtje opstijven in de koelkast.
  • Daarna versier je hompjes brood met een soeplepel dip en de sprotjes.

logo_vlam logo_streekprod