Australische imams willen islamitisch alternatief voor ‘Peppa Pig’

Youtube / Peppa Pig - Official Channel

Islamitische leiders in Australië willen een alternatief voor de populaire kinderreeks ‘Peppa Pig’. Het nieuwe halal kinderprogramma ‘Barakah Hills’ zou zich afspelen in een stad waar overwegend moslims wonen.

‘Peppa Pig’ is een populair Brits kinderprogramma dat in 180 landen wordt uitgezonden. Alles draait rond de activiteiten van Peppa de big, haar jongere broer George en hun familie.

The Australian National Imams Council (ANIC) moedigt ouders nu aan om geld te storten voor een tv-show die de islamatische waarden ondersteunt. ‘Barakah Hills’ zou een halal tekenfilm moeten worden die een alternatief is voor ‘Peppa Pig’.

“Het hoofddoel van het programma is kinderen te tonen wat een praktiserende moslim en een goede burger doet in zijn gemeenschap”, zegt producent One4Kids op BBC News. Het productiehuis maakt kinderprogramma’s met islamitische thema’s.  Eerdere tekenfilms focusten op het gebed, de verhalen van de profeet, de ramadan en het leren van Arabisch.

“Het is onze verantwoordelijkheid om onze kinderen een alternatief aan te bieden op televisie.”, aldus Sjeik Shady Alsuleiman, die aan het hoofd van ANIC staat.

Sheikh Shady Alsuleiman highly recommends everyone subscribes …

Sheikh Shady Alsuleiman from United Muslims of Australia (UMA)​, Australian New Muslims Association​, Sydney Islamic College​, The Message Magazine​, President of Australian National Imams Council​ and other active Dawah organizations highly recommends everyone subscribes to One4Kids TV – www.one4kids.tvPlease watch the video as there is lots of excellent advice in it for parents with young children.Jazak Allahu Khairan for your continued support Sheikh Shady Alsuleiman.Subscribe Now to www.one4kids.tv to provide our children with a real Islamic alternative to mainstream media.The Australian Muslim​ #One4Kids #One4KidsTV #Zaky #Sheikh Sheikh Shady Alsuleiman ​ #IslamicMediaInternational

Posted by Zaky & Friends on Friday, 2 December 2016

 

Subhi Alshaik, producer bij One4Kids, zegt dat hij wel houdt van ‘Peppa Pig’, maar dat er “blijkbaar boodschappen inzitten die van kinderen vervelende ettertjes maken”. “Zoals veel mensen, ben ik een fan van ‘Peppa Pig’, maar wij dachten: misschien moeten we een alternatief maken dat over het dagelijkse leven gaat? Waarom niet een programma dat lijkt op ‘Peppa Pig’?”

2,2% van de Australische bevolking is moslim. 61,1% noemt zichzelf christen.

MEDIA STATEMENT: Thursday, 8 December 2016 SHEIKH SHADY ALSULEIMAN ASKS “WHO IS PEPPA PIG?” Sheikh Shady…

Posted by Sheikh Shady Alsuleiman on Wednesday, 7 December 2016