Rode Kruis bedankt iedereen die hulp bood in 2016

Rode Kruis bedankt iedereen die hulp bood in 2016

Voor haar eindejaarscampagne heeft Rode Kruis-Vlaanderen een aangrijpend filmpje gemaakt waarin ze iedereen wil bedanken die tijdens het aflopende jaar op één of andere manier hulp bood voor haar werking. “Zonder bloedgevers, financiële hulp en talloze vrijwilligers zou het Rode Kruis niet zo efficiënt hulp hebben kunnen bieden tijdens de aanslagen van 22 maart”, klinkt het. Er komt geen mediacampagne, het filmpje wordt enkel via sociale media gedeeld. In het filmpje gaan vijf slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel mensen opzoeken dit het Rode Kruis het afgelopen jaar op één of andere manier hebben gesteund. Daarmee willen ze de mensen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat het Rode Kruis die dag, en de dagen nadien, hulp kon bieden en daardoor voor sommige slachtoffers ergere schade kon voorkomen. De fragmenten worden begeleid door een aangrijpende versie van ‘Imagine’, gecoverd door de Belgische band Dez Mona.

“2016 heeft op velen van ons een diepe indruk nagelaten”, zegt Ine Tassignon, woordvoerster van Rode Kruis-Vlaanderen. “Dankzij de hulp van duizenden mensen op voorhand, stond alles klaar om meteen hulp te bieden toen het nieuws bij ons binnen kwam. We kunnen het niet alleen, en met dit filmpje willen we iedereen bedanken die op welke manier ook zijn/haar steentje heeft bijgedragen.”

Het filmpje wordt enkel via sociale media verspreid, Rode Kruis-Vlaanderen voorziet geen mediacampagne meer.

De groep Dez Mona brengt haar versie van Imagine uit via iTunes en GooglePlay. In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel worden de opbrengsten integraal aan Rode Kruis-Vlaanderen geschonken.

bron: Belga