Heropening Montgomerytunnel is een kwestie van dagen

Heropening Montgomerytunnel is een kwestie van dagen

De herstellings- en renovatiewerken aan de Brusselse Montgomerytunnel lopen op hun einde en de heropening volgt binnen enkele dagen. Dat maakten Brussels minister-president Rudi Vervoort, minister Guy Vanhengel en kabinetschef van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet, Karel Lowette, bekend bij een werfbezoek aan de tunnel. Het is nog wachten op de laatste goedkeuring wat betreft veiligheid. De Montgomerytunnel werd eind februari in beide richtingen afgesloten, nadat er stabiliteitsproblemen waren vastgesteld ten gevolge van een dakplaat die acht centimeter gezakt was. Die dakplaat is nu volledig vervangen. De heropening was gepland voor 20 november, maar vindt dus midden december plaats. Reden voor de vertraging is de afbraak en heropbouw van de Dietrichbrug, nadat bij sonderingswerken was gebleken dat het beton ook daar in zeer slechte staat was.

“Waar we op zitten wachten, is de afstemming van de veiligheid zoals camera’s en dergelijke. Dat is een kwestie van enkele dagen”, zegt Karel Lowette. De bestuurders zelf merken slechts kleine wijzigingen op. Zo kwam er naast de nieuwe dakplaat ook een nieuwe asfaltlaag, werden verschillende stoepranden vernieuwd en is er nieuwe led-verlichting in de tunnel.

De totale kostprijs van de herstellingswerkzaamheden bedraagt 4 miljoen euro. Voor de herstellingen werd 3.000 ton beton en 160 ton staal gebruikt.

De volgende tunnel die onder handen genomen wordt is de Hallepoorttunnel. De renovatie daarvan start begin 2017. Later volgt nog de Leopold II-tunnel.

bron: Belga