AA Gent verzekert zich in extremis van Europese overwintering

AA Gent heeft zich vandaag in extremis geplaatst voor de 16e finales van de Europa League. De Buffalo's moesten op de zesde en laatste speeldag in de groepsfase winnen bij het al uitgeschakelde Konyaspor om door te stoten. Lang leek de wedstrijd op een 0-0 af te stevenen, maar Kalifa Coulibaly trof diep in blessuretijd (90.+4) nog raak: 0-1. In de andere wedstrijd in groep H verloor Braga met 2-4 van Shakhtar Donetsk. Hein Vanhaezebrouck was allerminst tevreden met wat zijn team in de eerste helft op de mat toverde, gelukkig voor AA Gent deed de thuisploeg niet veel beter. Na de pauze was er aanvankelijk weinig beterschap. Op het uur dreigde AA Gent, maar Thomas Matton kon het leer niet voorbij doelman Serkan Kirintili frommelen. Tien minuten later mocht Kenneth Saief van net buiten de grote rechthoek aanleggen, zijn poging ging net naast. Tien minuten voor het einde ontsnapten Milicevic en co. aan de 1-0, maar Jonsson kon op een voorzet niet binnen het kader besluiten. Aan de overzijde haalde Brecht Dejaegere uit, maar Kirintili stond paraat.

De Gentse druk werd opgevoerd, maar Kalifa Coulibaly's vizier stond niet goed gericht. In de blessuretijd ranselde Kirintili nog een kopbal van Hannes Van der Bruggen uit zijn doel. Uiteindelijk zorgde Coulibaly dan toch nog voor de kwalificatie. Na een knappe borstcontrole joeg hij het leer tegen de netten.

In groep H eindigt AA Gent met 8 punten op de tweede plaats, achter Shakhtar Donetsk (18 punten). Braga is derde met 6 punten, Konyaspor heeft 1 punt.

Op 12 december wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de zestiende finales. De heenwedstrijden worden op 16 februari 2017 gespeeld, de terugwedstrijden een week later op 23 februari.