Coulibaly trapt Gent naar zestiende finales

AA Gent speelt ook na nieuwjaar nog Europees. Op de slotspeeldag van de groepsfase in de Europa League wonnen de Buffalo's met het kleinste verschil bij het Turkse Konyaspor: 0-1. Kalifa Coulibaly scoorde diep in blessuretijd de bevrijdende treffer.
Maarten

Na Anderlecht en Racing Genk kon ook AA Gent zich plaatsen voor de zestiende finales, al moesten de Buffalo's dan wel rekenen op de hulp van Shakhtar Donetsk. Enkel indien de ongeslagen groepswinnaar ook in en tegen Braga ging winnen, kon Gent nog over de Portugezen naar de tweede plaats wippen in groep H.

Trainer Hein Vanhaezebrouck vreesde vooraf dat de Oekraïners niet voluit zouden gaan, maar dat bleek onterecht. Shakhtar boekte een ruime 2-4 overwinning bij Braga, al leek dat lange tijd niet uit te maken.

Gent moest immers zelf ook winnen in Turkije, wat tot diep in de tweede helft ijdele hoop leek. Pas in de absolute slotfase van de wedstrijd konden de Oost-Vlamingen met een laat offensief paniek zaaien in de Turkse verdediging, al was het wachten tot de 94ste minuut op de verlossing.

Coulibaly, die halverwege de tweede helft was ingevallen, kroonde zich net als vorig jaar in de Champions League tegen Lyon tot redder in nood. De Malinese aanvaller controleerde een lange bal met de borst en knalde de 0-1 in één tijd vlak naast de paal binnen. Dankzij die late goal overwintert AA Gent voor het tweede jaar op rij in Europa. Op 12 december wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de zestiende finales.