Taiwanese technologiegigant Foxconn wil productie deels naar VS verhuizen

Taiwanese technologiegigant Foxconn wil productie deels naar VS verhuizen

De Taiwanese technologiegigant Foxconn, wereldwijd de grootste assembleur van Apple-producten, wil een deel van de productie naar de Verenigde Staten verhuizen. Het bedrijf maakte woensdag bekend dat er “voorbereidende besprekingen aan de gang zijn om te investeren in de Amerikaanse activiteiten” van de groep. Foxconn reageert daarmee op de vraag van verkozen president Donald Trump aan de Amerikaanse techonologiereus Apple, om de productie zoveel mogelijk terug te brengen naar Amerikaans grondgebied. De verklaring van Foxconn kwam er enkele uren nadat Trump aankondigde dat de Japanse telecomreus SoftBank 50 miljard dollar wil investeren in de Amerikaanse economie en zo “50.000 nieuwe banen” zal scheppen.

De omvang van de potentiële investering is nog niet duidelijk. Foxconn laat in een statement weten dat “verdere details pas worden vrijgegeven nadat het overleg met de Amerikaanse autoriteiten is afgelopen”.

Foxconn is de grootste onderaannemer in de elektronicasector wereldwijd. Het bedrijf assembleert niet alleen producten voor Apple, ook technologiegigant Sony is een vaste klant. Het grootste deel van de activiteiten van Foxconn situeert zich momenteel in China, waar het bedrijf miljoenen mensen tewerkstelt.

bron: Belga