Vijf tips voor een vullende maaltijd

Gezonde maaltijd
Foto Pexels

Sommige dagen lijkt je maag wel een bodemloze put. Zelfs na een lekkere, gezonde lunch, heb je twee uur later al opnieuw honger. Diëtiste Cynthia Sass beweert dat veel mensen worstelen met de frustratie van de grommende maag. Gelukkig valt dit probleem ook te verhelpen. Aan Time Magazine geeft ze zes tips voor een vullende maaltijd.

1. Ga voor groen

Groenten zijn voedzaam en zitten vol antioxidanten en vezels. Die vertragen je vertering, waardoor je langer voldaan bent en niet moet bijtanken voor energie.

Tip: broccoli, spruiten, artisjok, bloemkool en boerenkool

2. Vergeet geen gezonde vetten

Niemand begint spontaan te watertanden bij een maaltjid die enkel ijsbergsla en tomaat bevat. Volgens Sass is het belangrijk om angst voor gezonde vetten overboord te gooien, want ook die zorgen voor een vol gevoel.

Tip: avocado, noten, zaden, olijven, pesto en olijfolie

3. Voeg magere eiwitten toe

Verschillende studies hebben aangetoond dat magere eiwitten beter helpen tegen een grommende maag dan koolhydraten. Ze zijn dus onontbeerlijk voor een echte maaltijdsalade.

Tip: Griekse yoghurt, kip, eieren, bonen en linzen

4. Zet goede koolhydraten op het menu

Sass hamert er nog eens op: snelle koolhydraten laat je beter links liggen. Ze zorgen voor een snelle stijging en daling van je suikerspiegel, waardoor je honger krijgt. In de plaats daarvan eet je beter een kleine portie volkorenproducten of fruit.

Tip: havermout, quinoa, peulvruchten en aardappelen

5. Kies je kruiden zorgvuldig

Verse kruiden zijn niet alleen lekker, verschillende wetenschappers beweren dat het mensen een voldaan gevoel geeft en het metabolisme verhoogt.

Tip: basilicum, koriander, oregano, rozemarijn, look, gember, kaneel, chili, …