Instagram geeft gebruikers meer controle met deze functies

Pixabay / Wokandapix

Instagram krijgt er binnenkort een aantal extra functies bij. Dat schrijft mede-oprichter en CEO Kevin Systrom in zijn blog. Op die manier wil hij de gebruikers een positief platform voor zelf-expressie aanbieden.

Zo zullen gebruikers voortaan kunnen kiezen of ze commentaar op een foto toelaten. Tot nu toe was het enkel voor beroemdheden mogelijk commentaren uit te schakelen. Ook zal het mogelijk worden reacties te liken, door op een hartje ernaast te klikken. Dit zou de steun en positiviteit op het platform ten goede komen.

Verder wordt het mogelijk om volgers te verwijderen zonder dat zij hier melding van krijgen. Momenteel kan dit enkel door die eerst te blokkeren.

De meest opmerkelijke toevoeging is waarschijnlijk de hulpknop die waarschuwt wanneer iemand zichzelf iets wil aandoen. Als een gebruiker denkt dat een vriend met problemen zit en hulp nodig heeft, kan hij dit anoniem rapporteren. Instagram zal dag en nacht medewerkers inzetten die de meldingen in de gaten houden. Zij zullen dan contact opnemen met de persoon in kwestie en eventueel doorverwijzen naar professionele organisaties.