Wall Street kruipt verder omhoog

door
Belga
Leestijd 1 min.

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten gesloten. Daarmee werd de positieve teneur van maandag voorzichtig doorgezet, ondanks een aanzienlijke daling van de olieprijs.

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten gesloten. Daarmee werd de positieve teneur van maandag voorzichtig doorgezet, ondanks een aanzienlijke daling van de olieprijs. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent in de plus op een nieuwe recordhoogte 19.251,78 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent naar 2212,23 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met exact 5.333 punten 0,5 procent boven de slotstand van maandag.

De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump zette het aandeel Boeing (plus 0,1 procent) vooral in de eerste uren van de handelsdag in beweging, door in een tweet te stellen dat de order voor een nieuw dienstvliegtuig (Air Force One) wat hem betreft moet worden geschrapt. Volgens Trump zijn de kosten volledig uit de hand gelopen. Zijn berekeningen riepen echter vooral vragen op. Onder meer bij Boeing, dat de definitieve opdracht voor het vliegtuig nog niet binnen heeft.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2 procent naar 50,70 dollar. Handelaren reageerden onder meer op het bericht dat de OPEC-landen afgelopen maand een recordhoeveelheid olie hebben geproduceerd.

De euro was dinsdagavond 1,0720 dollar waard, tegen 1,0730 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga