Jupiler Pro League - Twee speeldagen effectieve schorsing voor Uros Spajic

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 1.200 euro boete opgelegd aan Uros Spajic. De Servische verdediger van RSC Anderlecht werd na analyse van de tv-beelden vervolgd voor een elleboogstoot op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League. In de door Anderlecht met 7-0 gewonnen thuismatch tegen Excel Moeskroen deelde Spajic na twee derde wedstrijd een elleboogstoot uit in het gezicht van Trezeguet, nota bene een huurling van de Brusselaars. De bezoekers zagen er een duidelijke overtreding in, die hen eveneens een strafschop had kunnen opleveren. Scheidsrechter Alexandre Boucaut bestrafte de fase niet, maar door de tussenkomst van de Reviewcommissie moest Spajic alsnog een sanctie vrezen.

Het Bondsparket "vond de beelden voor zich spreken" en wilde de "achteloze elleboogstoot" bestraffen met twee speeldagen effectieve schorsing, één speeldag voorwaardelijke schorsing en 800 euro boete. De Geschillencommissie volgde dat voorstel en trok de boete op tot 1.200 euro. "In tegenstelling tot wat Anderlecht beweert, is het duidelijk dat Spajic een vrijwillige elleboogstoot geeft om Trezeguet in het gezicht te raken. De scheidsrechter heeft de fase in kwestie manifest verkeerd beoordeeld. Een dergelijke vrijwillige overtreding kan de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar brengen en mag niet aanvaardt worden op een voetbalveld", liet de Geschillencommissie optekenen.

RSC Anderlecht moet door de schorsing Spajic missen voor de thuismatchen tegen Club Brugge (11 december) en KAS Eupen (18 december). Paars-wit kan nog in beroep gaan, dat zou dan vrijdag worden behandeld.

bron: Belga