Jupiler Pro League – 2 matchen achter gesloten deuren voor Standard na ongeregeldheden in duel bij Mechelen

Jupiler Pro League - 2 matchen achter gesloten deuren voor Standard na ongeregeldheden in duel bij Mechelen

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard Luik dinsdag veroordeeld tot het spelen van twee thuiswedstrijden achter gesloten deuren na onregelmatigheden op het veld van KV Mechelen (2-1) op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League. De Rouches moeten ook een boete van 5.000 euro betalen. De Match Delegate constateerde dat een Luikse supporter op zondag 20 november in de match Achter de Kazerne in de 45e minuut een object op het terrein gooiden. Eén minuut later werd er vuurwerk gegooid in de richting van de cornervlag.
De Geschillencommissie legt Standard “wegens het recidivistische karakter van de gebeurtenissen” één match zonder publiek op. Ook de voorwaardelijke straf van 2 maart, zijnde één wedstrijd achter gesloten deuren na de ongeregeldheden van 25 oktober 2015 in Charleroi, wordt effectief gemaakt. De Rouches kunnen nog in beroep gaan tegen de beslissing en verschijnen dan vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Omdat de partij in Mechelen niet stilgelegd werd, kon de Geschillencommissie Betaald Voetbal deze zaak behandelen.
Volgende week dinsdag verschijnt Standard ook nog voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie, nadat de match van zondag in Charleroi bij een 1-3 stand na 68 minuten werd stilgelegd.

bron: Belga