Het blijft droog tot het weekend

Het blijft droog tot het weekend

Dinsdagnamiddag is het overwegend zonnig en droog met maxima van 4 tot 9 graden. Vannacht kan het kwik dalen tot -5. Woensdag krijgen we meer opklaringen en wordt het iets zachter. Donderdag en vrijdag gedeeltelijk bewolkt en maxima die schommelen rond 11 graden. In het weekend kans op regen of buien, laat het KMI weten. Dinsdagnamiddag is het nog licht- tot soms halfbewolkt. Maar de zon zal wel overal van de partij zijn en de maxima liggen tussen 4 en 9 graden. De hoogste temperaturen vinden we terug op de toppen van de Ardense heuvels. De wind zal zwak tot soms matig waaien uit het zuiden tot zuidoosten.

Vanavond en vannacht blijft het droog maar vanaf het westen komt er meer hoge bewolking binnen. De minima liggen tussen -4 of -5 graden in de valleien van de Ardennen en +3 graden aan de kust. Aan de grond vriest het op vele plaatsen, waardoor het plaatselijk glad kan worden.

Woensdag begint bewolkt maar nemen de opklaringen toe. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden ten zuiden van de Ardennen en tussen 7 en 10 graden elders.

Donderdag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden (vooral van hoge of middelhoge bewolking). De maxima liggen tussen 5 en 11 graden. Vrijdag weinig verandering, met droog en gedeeltelijk bewolkt weer. Tijdens het weekend neemt de bewolking toe en wordt een regenzone verwacht die zondagmorgen zal wegtrekken, gevolgd door enkele buien.

bron: Belga