«Het doet pijn om naar het klassement te kijken»

Belga / B. Fahy

In de Champions League is de lijdensweg van Club Brugge bijna voorbij. Tegen de Deense landskampioen krijgt blauw-zwart morgenavond een laatste kans om de nul weg te vegen. «We willen punten pakken, al was het maar voor de fans.»

Sportief staat er voor de West-Vlamingen niks meer op het spel op de slotspeeldag in groep G. Na de pijnlijke 0 op 15 is Club Brugge onherroepelijk Europees uitgeteld, al betekent dat niet dat de Belgische landskampioen er straks met zijn pet naar gooit.

«Hoewel we al uitgeschakeld zijn, is de groep nog zeer gemotiveerd», verzekert verdediger Stefano Denswil. «We gaan tot het uiterste gaan om die nul weg te vegen. Als je nu naar het klassement kijkt, doet het pijn. Dat steekt echt binnen de groep. Daarom willen we punten pakken tegen Kopenhagen, al is het maar voor onze fans.»

«Geen verplicht nummer»

Trainer Michel Preud’homme lijkt iets minder in zijn eer gekrenkt. Hij is met zijn gedachten al bij de competitietopper van volgend weekend tegen aartsrivaal Anderlecht. «Gezien onze positie in de Champions League is die match belangrijker», vindt de voormalige doelman. «Dat wil wel niet zeggen dat we de wedstrijd met Kopenhagen aanzien als een verplicht nummer.»

In de heenmatch verging het Club alvast niet zo goed. Na een degelijke eerste helft gingen de Bruggelingen er na de rust helemaal kopje onder, met een zware 4-0 eindscore tot gevolg. Dat is Preud’homme nog niet vergeten. «In die match waren ze heel efficiënt», herinnert hij zich. «Het is sowieso een goed georganiseerd team dat over fysiek sterke spelers beschikt, met ook individuele kwaliteiten.»

Izquierdo out

Op een ingeving van José Izquierdo hoeft Club vanavond alvast niet te rekenen. De Colombiaanse flankaanvaller trof afgelopen weekend nog raak tegen Oostende, maar hij liep in die match ook een heupblessure op.

«Ik laat hem niet uit voorzorg aan de kant», benadrukt Preud’homme. «Hij kan gewoonweg niet spelen. Ik ga wel ook andere jongens met lichte blessures laten rusten en fittere spelers zetten. Zo kan ik meteen ook zien of ik op bepaalde jongens kan rekenen voor de toekomst en weet ik of ze een bepaald niveau aankunnen.»