Vierde verdachte van machete-aanval op agentes opgepakt

In het onderzoek naar de machete-aanval op twee agentes in augustus in Charleroi is nu ook een vierde verdachte opgepakt. Het gaat om de man van Sabrina Z., een van de verdachten die preventief in de cel zit. Dat meldt het parket van Charleroi maandag. Vorige week woensdag vonden een achttal huiszoekingen plaats in Farciennes, Charleroi, Châtelet en Fleurus. Bij die huiszoekingen werden volgens het federaal parket wapens teruggevonden, gelijkaardig aan het wapen dat de dader gebruikte tijdens zijn aanval afgelopen zomer. De politie pakte zes verdachten op, drie van hen werden aangehouden. Zij worden beschuldigd van deelname aan een terroristische organisatie.

Sabrina Z., Farid L. en Abdellatif E.A. worden er onder meer van beschuldigd logistieke steun te hebben verleend aan Khaled Babbouri, de dader van de aanval. Alle drie ontkennen ze de feiten.
De dader zou zijn wapen ontvangen hebben van Rezki A., de man van Sabrina Z., die op het moment van de huiszoekingen in Algerije was. De man is inmiddels terug in België en diende zich aan bij de speurders.

bron: Belga