Brand pakhuis Oakland – Dodentol stijgt tot 33

Brand pakhuis Oakland - Dodentol stijgt tot 33

De dodentol van de brand in een pakhuis in Oakland, in de Amerikaanse staat Californië, is ondertussen opgelopen tot 33. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. Vrijdag kort voor middernacht brak brand uit tijdens een illegale elektronische muziekparty in een pakhuis in Oakland in de staat Californië. Op het feestje zouden tussen de 50 en 100 mensen aanwezig zijn geweest. Een eerste balans maakte gewag van negen doden en 25 vermisten, maar ondertussen is het aantal slachtoffers al opgelopen tot 33.
Volgens politiefunctionaris Ray Kelly zijn sommige slachtoffers van Europese of Aziatische origine, en zijn er ook verschillende tieners om het leven gekomen. De speurders gebruiker diplomatieke kanalen om de slachtoffers te identificeren en hun naasten op de hoogte te brengen van hun overlijden.
De speurders hebben ondertussen 40 procent van het ingestorte gebouw onderzocht, en Kelly zei tijdens een persconferentie dat hij geen idee heeft over hoeveel lichamen nog gevonden zouden kunnen worden. “We vrezen het ergst en hopen op het beste”, zei hij.

bron: Belga