Verhaal van man die bokst met kangoeroe krijgt een staartje

De Australiër Greig Tonkins geniet wereldwijd bekendheid nadat een filmpje - waarin hij een hond red door te vechten met een kangoeroe - viraal is gegaan. Maar nu blijkt dat de man in kwestie voor een dierentuin werkt en dat er een sanctie boven zijn hoofd hangt. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

In de video is te zien hoe een kangoeroe een hond vasthoudt met een soort van wurggreep. Tonkins loopt op het duo af om de hond te redden uit de benarde situatie. Terwijl de viervoeter veilig kan wegvluchten, staat de Aussie oog in oog met de kangoeroe. Uiteindelijk haalt de 34-jarige man uit met een rake rechtse, en druipt het dier verbouwereerd af.

Heel wat mensen en hondenliefhebbers tonen begrip voor de situatie, maar anderen zijn niet zuinig met kritiek. Ze vinden dat Tonkins dieren mishandelt. Nu blijkt ook dat hij werkt in de dierentuin Taronga Western Plains Zoo in Dubbo en dat de film gevolgen kan hebben voor zijn carrière.

"Dierenwelzijn en het beschermen van wilde dieren in Australië zijn topprioriteiten voor Taronga", bevestigt een woordvoerder van de dierentuin aan de Daily Mail. "We werken samen met Tonkins om de exacte omstindigheden van het incident te achterhalen en we overwegen om een gepaste straf te geven."