Moeskroen zet De Boeck aan de deur

Belga / K. Desplenter

Moeskroen gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Na vijf nederlagen op rij mag Glen De Boeck zijn boeltje pakken op Le Canonnier.

Afgelopen weekend gingen Les Hurlus nog met het kleinste verschil onderuit op het veld van Sint-Truiden, een rechtstreekse concurrent in de strijd om het behoud.

De nederlaag op Stayen was al de vijfde op rij in de competitie, waardoor Moeskroen in het klassement is weggezakt naar een gedeelde laatste plaats, op gelijke hoogte met Westerlo. Tussendoor werden de Henegouwers ook nog uitgeschakeld in de Beker.

«Te weinig kwaliteit»

Glen De Boeck voelde de bui afgelopen zaterdag al hangen. Na het verlies bij STVV herhaalde de voormalige Rode Duivel zijn pleidooi voor sportieve versterking, omdat er volgens hem te weinig kwaliteit aanwezig is.

De Boeck liet tussen de lijnen verstaan dat hij twijfelde of hij de kans zou krijgen om met die versterkingen aan de slag te gaan, wat een juiste inschatting blijkt. Met een korte mededeling op de clubsite maakte Moeskroen een einde aan de samenwerking. De Boeck was nog maar sinds begin dit jaar in dienst bij de Henegouwers.

Vorig seizoen slaagde hij erin om Moeskroen vanuit een quasi verloren situatie alsnog in de Jupiler Pro League te houden. Dit seizoen is de club opnieuw in degradatienood verzeild geraakt, zeker na de magere reeks van de voorbije weken.

Vijfde ontslag

Na Yannick Ferrera, Bob Peeters, Georges Leekens en Stijn Vreven is De Boeck al de vijfde trainer die dit seizoen de laan wordt uitgestuurd in eerste klasse. Wie hem moet opvolgen, is nog niet bekend.

In afwachting nemen Lorenzo Staelens en Laurent Demol de sportieve teugels in handen. Op de achttiende speeldag neemt Moeskroen het volgend weekend thuis op tegen KV Mechelen.