Zachtere temperaturen op komst

Zachtere temperaturen op komst

Zondag en maandag is het koud maar zonnig, met nachtvorst. Vanaf dinsdag wordt het geleidelijk zachter, met temperaturen tot tien graden en een einde aan de nachtvorst, voorspelt het KMI. Zondagmiddag blijft het droog met volop zon, met maxima tussen 2 graden in de Ardennen en 4 graden in het centrum of aan zee. Zondagavond en -nacht blijft het droog en helder. In de valleien kan er plaatselijk een aanvriezende mistbank ontstaan. Het wordt opnieuw koud met minima tussen -1 en -6 graden.

Maandag is het opnieuw droog en erg zonnig. Op het einde van de dag komen er vanuit het westen hoge wolken binnendrijven. De temperaturen stijgen licht en bereiken waarden tussen 4 en 7 graden. Maandagavond en -nacht blijft het droog, met minima tussen -3 graden in de Hoge Venen en +1 graad aan zee.

Dinsdag zijn er nog opklaringen maar geleidelijk komen er meer wolken. Het blijft droog. Het wordt zachter, met maxima van 5 tot 9 graden. Woensdag blijft het droog met vrij veel bewolking. Het is zacht met maxima rond 10 graden. Van donderdag tot zondag is het meestal bewolkt of zwaarbewolkt en is er kans op wat regen of enkele buien. Het blijft zacht met maxima rond of zelfs net boven 10 graden

bron: Belga