Charleroi-Standard stopgezet - Mazzu: "Er is niets geleerd uit de incidenten van vorig jaar"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Charleroi-coach Felice Mazzu toonde zich na afloop van de gestaakte derby tegen Standard furieus voor de microfoon van Play Sports. "Vorig jaar gebeurde net hetzelfde. De autoriteiten hebben niets geleerd", fulmineerde een duidelijk ontevreden Mazzu. "Vorig jaar is net hetzelfde gebeurd in deze wedstrijd", opende Mazzu. "De autoriteiten hebben niets geleerd uit die situatie. We zijn amper één jaar verder en de bommetjes vliegen Penneteau opnieuw naar de oren. Op dagen als deze ben je gedegouteerd om voetbaltrainer te zijn. Wat betreft de match kan ik enkel over de eerste helft spreken. Daarin deden we het goed en dat resulteerde in een voorsprong. Daarna drukte Standard door en op basis van het tweede deel van de eerste helft verdiende Standard ook de gelijkmaker. Wat na rust gebeurde, heeft niets met sport te maken en ik zal er daarom ook geen uitspraken over doen. Het is niet mijn taak om te oordelen over het gedrag van de fans. Ik ben een voetbaltrainer, wat na rust gebeurde is voer voor juristen en advocaten."

Een kalmere Standard-coach Aleksandar Jankovic pleitte ervoor de uitslag te behouden. "Voor mij als coach is dit een duidelijke 1-3 zege op het veld. Onze voorsprong was ook verdiend en we hadden kansen voor een vierde en vijfde goal. Ik heb geen idee wat het reglement zegt, maar voor mij is dit een 1-3 resultaat. Ik ben namelijk een coach en geen advocaat. Het is de eerste keer dat ik dit meemaak. Ik ben hier in Charleroi om drie punten te pakken en heb één van de beste matchen van het seizoen gezien van mijn ploeg. Het is een spijtige zaak, maar alle andere dingen los van het sportieve moet je met andere mensen binnen de club bespreken."

Algemeen directeur van Charleroi, Mehdi Bayat, toonde zich vooral teleurgesteld. "We doen er alles aan om het Belgische voetbal te verbeteren en wat we hier vandaag gezien hebben, is compleet het tegenovergestelde. We moeten proberen een oplossing te zoeken, zodat zulke matchen toch zonder problemen kunnen verlopen. Ik wil niet enkel de verantwoordelijkheid leggen bij de supporters van Standard of bij die van Charleroi. De fans zijn er om te supporteren voor hun ploeg, om hun team vooruit te stuwen. Ze mogen geen rol spelen in de wedstrijd. Het kan niet zijn dat ze interveniëren zoals vanavond en ook vorig jaar. Blijkbaar hebben we niet geleerd uit de incidenten van vorig jaar."

bron: Belga