Denk voortaan twee keer na voor je je haar ’s avonds wast

Foto Pexels

Onze haartooi. Een onderwerp waar vrouwen maar niet over uitgepraat geraken. Maar hoe was je nu best je haren? En wanneer? Spijtig genoeg blijkt nu dat een avonddouche niet zo’n goed idee is.

Volgens het tijdschrift Cosmopolitan UK is het niet zozeer het tijdstip waarop je je haar wast dat belangrijk is. Wel vermijd je best om met vochtige lokken naar bed te gaan.

Omdat we allemaal bewegen in onze slaap, raakt ons haar in de war, wat verklaart waarom we het ’s ochtends moeten borstelen. Maar die knopen in combinatie met nat haar leiden tot breuken en kunnen de kracht van je haardos beschadigen.

Als je je haar dan toch ’s avonds wast, droog je het best onmiddellijk erna. Je kan eventueel ook een losse vlecht maken om de schade te beperken.

Naar bed gaan met vochtig haar zorgt niet alleen voor fragielere lokken, het kan zelfs schimmel teweegbrengen. Als je consequent met nat haar gaat slapen kan dat hoofdschimmel veroorzaken. Dat kan dan weer leiden tot hoofdhuid-problemen of schilfers. Bovendien kunnen er zich sporen ontwikkelen in je kussen die ademproblemen, rhinitis en allergieën tot gevolg kunnen hebben.

Even lekker föhnen is misschien nog niet zo’n slecht idee.