Vliegtuigcrash Colombia – Chapecó bewijst slachtoffers ramp laatste eer

Vliegtuigcrash Colombia - Chapecó bewijst slachtoffers ramp laatste eer

In de stromende regen zijn zaterdag in het Braziliaanse Chapecó de spelers en stafleden van voetbalclub Chapecoense herdacht die omkwamen bij de vliegramp in Colombia. Terwijl de circa 20.000 toeschouwers zich met plastic hoezen en poncho’s bedekten, droegen militairen vijftig kisten het stadion binnen. De rouwende menigte luisterde naar de namen van de slachtoffers. Voor ieder van hen werd een witte ballon de lucht in gelaten. “Chape, Chape”, bezongen de treurende fans tot slot hun overleden helden.
Het vliegtuig met de selectie van Chapecoense, journalisten en stafleden stortte maandagavond neer in de buurt van het Colombiaanse Medellin, waar de Brazilianen de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana zouden spelen tegen Atlético Nacional. Waarschijnlijk was brandstoftekort de oorzaak. In totaal kwamen 71 mensen om het leven. Slechts zes passagiers overleefden: drie voetballers, twee crewleden en een journalist.
Bij de plechtigheid waren ook veel prominenten aanwezig, onder wie de Braziliaanse president Temer en FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

bron: Belga