Jupiler Pro League - Zulte Waregem laat punten liggen tegen Waasland-Beveren, STVV klopt Moeskroen

Zulte Waregem is zaterdag op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Waasland-Beveren. Essevee klom nochtans al na vier minuten op voorsprong via kapitein Mbaye Leye, negen minuten voor rust maakte Zinho Gano gelijk. Ondanks het puntenverlies is Zulte Waregem wel alleen leider in de stand, het heeft één punt voorsprong op Club Brugge. De jongens van coach Francky Dury begonnen uitstekend aan de partij en zaten al na vier minuten op rozen. Lerager bracht de bal voor doel, Mbaye Leye verlengde het leer met een subliem hakje in doel. Negen minuten voor rust kwamen de Waaslanders plots langszij, al hadden ze daar wel de hulp van de thuisploeg voor nodig. Na miscommunicatie tussen doelman Bossut en Lepoint belandde de bal voor de voeten van Zinho Gano en die nam het geschenk met beide handen in ontvangst: 1-1 na 36 minuten. Daar bleef het, ietwat verrassend, ook bij, na de pauze werd er niet meer gescoord.

Nog zaterdagavond pakte STVV een nipte 1-0 overwinning in de degradatietopper tegen Moeskroen. Verdediger Ruben Fernandes maakte in de 52e minuut de enige treffer van de partij op Stayen. Eerder op de dag hield landskampioen Club Brugge de drie punten thuis in de 'Zeeslag om Vlaanderen' tegen KV Oostende (2-0). Zondag moet Anderlecht naar Kortrijk (14u30), is er de altijd vurige derby tussen Charleroi en Standard (18u) en de partij tussen KRC Genk en Lokeren (20u).

In de stand heeft leider Essevee nu 34 punten, één meer dan Club Brugge (33), drie meer dan Oostende (31) en vier meer dan AA Gent (dat zaterdag nog speelt bij Westerlo) en Charleroi (30). Onderaan wipt STVV (13) over Moeskroen (11) naar de veertiende plaats. Bij de Henegouwers zal de stoel van coach Glen De Boeck na de nederlaag tegen de Kanaries mogelijk gaan wankelen.