Jupiler Pro League - Flauwe wedstrijd tussen Westerlo en AA Gent mondt uit in scoreloos gelijkspel

Westerlo en AA Gent hebben zaterdag 0-0 gelijkgespeeld op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League. Beide ploegen kwamen op een slechte grasmat niet tot scoren. Met het gelijkspel blijft Gent op drie punten van leider Zulte Waregem staan, Westerlo blijft de rode lantaarn van het klassement. Even was er twijfel of er gevoetbald kon worden in het Westelse Kuipje omwille van een bevroren grasmat, maar scheidsrechter Christof Dierick kon de wedstrijd toch op gang fluiten. Het veld lag er wel erg slecht bij en dat was ook duidelijk te zien aan het geleverde spel van beide ploegen. Bij de rust was een 0-0 tussenstand dan ook niet meer dan logisch, al trof Silvère Ganvoula voor Westerlo wel de paal.

De tweede helft bracht niet veel beterschap en de uitgespeelde kansen waren makkelijk op een hand te tellen. Westerlo kon enkel dreigen via een paar gevaarlijke inworpen van Nemanja Miletic, maar tevergeefs. Gent kwam dan weer het dichtst bij een doelpunt via een verdwaalde voorzet van Kenny Saief die op de lat belandde. Vanhaezebrouck bracht nog Jérémy Perbet in om een doelpunt te forceren, maar ook de topschutter van de Jupiler Pro League van vorig seizoen kon geen verschil meer maken.

In de stand verzuimt Gent om in te lopen op leider Zulte Waregem, dat eerder op de avond ook al punten liet liggen tegen Waasland-Beveren. Gent staat nu vierde met 31 punten, op drie punten van Zulte Waregem. Westerlo beent met het gelijkspel Moeskroen bij met elf punten, maar blijft laatste op basis van een zwakker doelpuntensaldo.