Brandweer moet nog steeds nablussen bij bedrijf in Vilvoorde

Een 25-tal brandweermannen van verschillende korpsen uit de regio zijn nog steeds aan het nablussen op de site van Stallaert Recycling in de Jan-Frans Willemstraat, op de grens tussen Vilvoorde en Grimbergen. Daar was in de nacht van donderdag op vrijdag brand ontstaan. Uit metingen die de civiele bescherming zaterdagmorgen uitvoerde, blijkt dat er nog steeds geen gevaar is voor de volksgezondheid. De brand brak donderdagavond omstreeks 23 uur uit om een nog onbekende reden. Alhoewel de brand vrijdagmorgen rond 6u30 onder controle was, dient wellicht nog het hele weekend te worden nageblust. Ook het verwijderen van het brandafval is een hele klus. Alles wordt in het werk gesteld om de Willemstraat tegen maandagochtend volledig vrij te geven voor het verkeer.

Wegens de rookontwikkeling raadde de stad Vilvoorde omwonenden vrijdag aan ramen en deuren gesloten. Uit metingen van de civiele bescherming bleek reeds vrijdag dat de rook niet giftig was. Dat wordt door metingen zaterdagmorgen opnieuw bevestigd. Omdat de geurhinder steeds vermindert, dienen ramen en deuren niet langer gesloten te blijven.

In een mededeling prijst de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) het optreden van de betrokken diensten. “Het is goed om vast te stellen dat de verschillende hulp- en veiligheidsdiensten ook in dergelijke moeilijke omstandigheden op een professionele en efficiënte manier kunnen samenwerken. Wanneer alles goed verloopt, mag het ook zeker gezegd worden”, aldus Bonte.

bron: Belga