Nu al tien doden bij bosbranden in Tennessee

Nu al tien doden bij bosbranden in Tennessee

Bij de zware bosbranden in de Amerikaanse staat Tennessee zijn ondertussen al minstens tien doden gevallen. Dat melden de autoriteiten donderdagnamiddag. Honderden gebouwen werden al vernield. “Wat een stresserende en deprimerende tijd is dit voor ons allemaal, vooral voor de getroffen families”, aldus burgemeester van Sevier County Larry Water volgens televisiezender WBIR. “We sturen hen onze steun en liefde en zijn absoluut radeloos over dit stijgende aantal slachtoffers.”
Volgens het Southern Area Red Incident Management Team werden de bosbranden aan het Great Smoky Mountains National Park veroorzaakt door de mens.
De branden, die vorige week ontstonden, woeden nog steeds over een oppervlakte van 70 vierkante meter in en rond het nationaal park, en hebben al 700 gebouwen vernield in Sevier County, waarvan 300 in de stad Gatlinburg, aldus NBC News, dat ondertussen spreekt van 11 doden. In totaal bestrijden 285 reddingswerkers het vuur, dat wordt aangewakkerd door de droge weersomstandigheden en de hevige wind.

bron: Belga