Vrouw in boerkini podium op tijdens missverkiezingen

Foto Instagram

Een vrouw is tijdens de verkiezing voor Miss Minnesota in boerkini in plaats van bikini op het podium verschenen. Ze werd met luid applaus toegejuicht.

Het is ongezien voor missverkiezingen in de Verenigde Staten. Tijdens de ronde waarin de potentieel mooiste dames in bikini moeten rondparaderen, besloot Halima Aden dat in boerkini te doen. Ze bereikte de top 15 in de wedstrijd, maar daarna eindigde haar verhaal.

Het 19-jarig meisje met een Somalische achtergrond werd onder luid applaus onthaald. “Ik werd letterlijk overdonderd, toen ik al het gejuich in de zaal hoorde. Ik voelde me zo zelfverzekerd. Ik heb me nooit zo goed gevoeld”, vertelt de voldane vrouw achteraf.

“Voor mij was dit het perfecte moment om andere meisjes aan te moedigen als moslima hun eigen leven te leiden, volgens hun eigen overtuiging en zonder schrik”, liet ze ook nog optekenen. “Wetende dat er zoveel negativisme is, denk maar aan het verbod van de boerkini in Frankrijk, waardoor zoveel meisjes bang zijn om een hoofddoek te dragen.”

“Wat ik geleerd heb uit deze verkiezing? Dat als je je inzet voor hetgeen waarin je gelooft, je veel steun mag verwachten. Ook al zijn er altijd criticasters. Maar ik begrijp niet waarom mijn kleren een bedreiging zijn voor wie dan ook”, besluit Aden.