Weerbericht – Droge maar koude dagen in het verschiet

Het blijft ook woensdag droog: ’s ochtends is het meestal zonnig, maar tegen het einde van de namiddag vergroot de kans op lage wolken langs de Nederlandse grens. Met uitzondering van de kust wordt het wel opnieuw koud. In de Hoge Venen bedragen de maxima 1 graad, in het centrum 3 à 4 graden en in het westen 4 tot 7 graden. De zuidwestenwind waait zwak en later soms matig, aan zee ruimt hij naar het westen. Dat meldt het KMI. Woensdagavond en -nacht neemt de lage bewolking verder toe vanuit het noorden tot het noordwesten. Het kan nevelig worden. Langs de Franse grens blijven de opklaringen mogelijk bestaan tot het einde van de nacht. De minima schommelen tussen 3 graden aan zee en -5 graden in het uiterste zuiden. In de loop van de nacht stijgt het kwik over de noordelijke landshelft met een paar graden.
Hoewel donderdag bewolkt wordt, blijft het zo goed als droog. Langs de Franse grens verwachten we eerst nog enkele opklaringen. In de loop van de dag is her en der een spatje lichte regen of motregen niet uitgesloten. In de Ardennen kan de neerslag mogelijk een winters karakter aannemen. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden in Laag-België, 4 tot 6 graden in Midden-België en 1 tot 3 graden in Hoog-België.
Een zwakke storing trekt vrijdag vanaf het oosten over ons land. In de loop van de dag zal de bewolking overheersen en is wat plaatselijk gedrup of motregen mogelijk. Het wordt zachter, tot 10 graden in het centrum.
Zaterdag blijft het overwegend droog, met later breder wordende opklaringen. Vanaf zaterdag stijgt de kans op nachtvorst geleidelijk. Vanaf maandag krijgen we over het hele land nachtvorst.
Zondag is het opnieuw droog met vooral in het noorden veel bewolking. Het wordt opnieuw wat frisser met maxima van 4 graden in het centrum.

bron: Belga