Saoedische prins vraagt dat vrouwen mogen rijden

Saoedische prins vraagt dat vrouwen mogen rijden
Saoedische prins vraagt dat vrouwen mogen rijden

De Saoedische prins en miljardair Al-Walid ben Talal vraagt dat vrouwen het recht krijgen met de auto te rijden in Saoedi-Arabië. Het is het enige land ter wereld waar vrouwen nog niet achter het stuur mogen plaatsnemen. Het lid van de koninklijke familie, dat echter geen enkel politiek ambt bekleedt, is voorzitter van Kingdom Holding Co, dat belangen heeft in de Amerikaanse bankreus Citigroup en het attractiepark Euro Disney. Hij verdedigt al geruime tijd de rechten van vrouwen in Saoedi-Arabië, waar zij talrijke beperkingen krijgen opgelegd.

“Een vrouw verhinderen met de auto te rijden is vandaag een rechtenkwestie die lijkt op de regel die haar verbood een opleiding te krijgen of een onafhankelijke identiteit te hebben”, aldus de prins.

Hij verwijst ook naar de economische kost van het feit dat vrouwen in Saoedi-Arabië voor hun verplaatsingen nog altijd afhangen van “buitenlandse” privéchauffeurs en taxi’s. Als een echtgenoot de tijd vindt om zijn echtgenote te vervoeren, betekent dat volgens hem dat hij afwezig is op zijn werk, wat een invloed heeft op de productiviteit.

Bron: Belga