Belgen in het buitenland - Yannick Carrasco draagt met twee treffers bij aan klinkende zege in Copa del Rey

Atletico Madrid heeft woensdag de terugwedstrijd van de zestiende finales in de Spaanse Copa del Rey tegen Guijuelo overbodig gemaakt. De "Atleti" gingen in de heenmatch op het veld van de derdeklasser met 0-6 winnen. Rode Duivel Yannick Carrasco scoorde tweemaal en lokte ook een strafschop uit. Atletico kwam iets voor het halfuur op voorsprong. Na een overtreding op Carrasco in de grote rechthoek, zette Saul Niguez de penalty feilloos om. De Rode Duivel was duidelijk in zijn sas in Guijuelo, een gemeente in de regio Castillië en Léon. De doelman van de thuisploeg hield een schot van Carrasco eerst via de paal uit zijn doel en schudde enkele tellen later opnieuw een goede redding uit zijn handschoenen. Op slag van rust verdubbelde Vrsaljko met een volley de Madrileense voorsprong. In de tweede helft werd Carrasco met twee doelpunten beloond voor zijn sterke partij. Op de counter maakte hij er 0-3 van, vijf minuten later zette hij van dichtbij de 0-4 op het scorebord. Voor Carrasco in de 59e minuut naar de kant gehaald werd, pikte ook Correa zijn doelpunt mee. Debutant bij Atletico Roberto Nunez legde de 0-6 eindstand vast. Op dinsdag 20 december staat de (overbodige) terugwedstrijd in Vicente Calderon op het menu.

Real Madrid heeft zich reeds geplaatst voor de achtste finales van de Spaanse beker ten koste van vierdeklasser Cultural Leonesa. Nadat de Koninklijke de heenmatch met 1-7 had gewonnen, was Real Madrid woensdag in de terugwedstrijd met 6-1 duidelijk te sterk. Real-coach Zinedine Zidane liet zijn zoon Enzo bij de rust debuteren voor de Madrilenen. De 21-jarige middenvelder scoorde de 4-1 in de 63e minuut.