BBC komt naar Leuven voor uitzending over Utopia

BBC komt naar Leuven voor uitzending over Utopia

De BBC Radio is op maandag 5 december te gast aan de KU Leuven voor de viering van de 500ste verjaardag van Utopia van Thomas More. “Utopia: a dream or a nightmare? ” is de titel van een speciale uitzending.
De BBC World Service brengt haar bekendste discussieprogramma “The Forum” naar Leuven voor een gesprek over het boek van More, zijn plaats in de geschiedenis en zijn invloed op de politiek. In het Iers College vindt van 18 tot 19.30 uur een speciale opname plaats over Utopia, met Engels uiteraard als voertaal. Bridget Kendall, docent aan Peterhouse College in Cambridge en voormalig BBC-correspondent, gaat in gesprek met Rik Torfs. Naast de rector van de KU Leuven zit Fátima Vieira, professor Culturele Studies aan de universiteit van Porto, en Erik van Ree, docent Europese Studies aan de universiteit van Amsterdam.

“The Forum” moedigt het publiek aan om ideeën te delen met de luisteraars. Zijn universiteiten in 2016 een van de laatste toevluchtsoorden waar utopisch denken welkom is? Het is een van de vragen die op tafel liggen. Een andere betreft de beroepscategorie aan wie de deelnemers het eigenlijke tot stand brengen van een utopie zouden toevertrouwen: politici, wetenschappers, zakenlui of kunstenaars?

bron: Belga