217 personeelsleden bij Vögele ontslagen

217 personeelsleden bij Vögele ontslagen

Het personeel van de tientallen Belgische filialen van de modeketen Charles Vögele is woensdag ontslagen. Zo wordt vernomen bij de curator voor de dinsdag failliet verklaarde Belgische tak. Zaterdag start alvast een grote uitverkoop in zowat alle winkels. De Zwitserse keten had in ons land 41 winkels, goed voor 217 personeelsleden. Begin juli kreeg de Belgische tak bescherming tegen schuldeisers. Op de laatste dag van die bescherming kondigde het bedrijf aan dat een derde van de winkels was verkocht aan een aantal overnemers. Dinsdag werden de boeken definitief neergelegd bij de Antwerpse koophandelsrechter.

“De rechtbank heeft het faillissement gisterenmiddag uitgesproken”, bevestigt Peter Verstraeten, die na gerechtsmandataris tijdens de WCO nu ook als curator is aangesteld. “Het personeel is op vandaag ontslagen. Diegene die tijdens de WCO een job aangeboden kregen, dat zullen we in de komende dagen verder concretiseren. Tot zeventig mensen zouden een betrekking kunnen vinden bij de overnemers.”

Zonet liep een informatievergadering met het personeel af. “Respect voor de mensen en hun sereniteit”, zegt de curator nog. “Er werden een paar tientallen vragen gesteld, onder meer over wat er is gebeurd of wat er in de komende dagen zal gebeuren. Charles Vögele heeft er wel voor gezorgd dat alle verplichtingen tegenover het personeel tot en met vandaag werden uitgevoerd, evenals de eindejaarstoelage.”

Tot gisteren waren de Vögelewinkels open. Vanaf zaterdag is er in alle filialen een uitverkoop om de stock weg te werken. Het personeel zal daarvoor nog week per week op interimbasis worden ingezet.

bron: Belga