Britse is kampioene in kortingsbonnen verzamelen

Foto Flickr

Een Britse vrouw heeft zichzelf getrakteerd op een tripje naar Londen en gratis eindejaarsfeesten dankzij het fanatiek verzamelen van kortingsbonnen.

De Britse Cal Holder uit Birmingham is de kampioene in het verzamelen van kortingsbonnen en promoties. Haar hobby staat bekend als ‘couponing’ en ze is beslist niet de enige die het doet.

De wekker van de vrouw staat elke dag stipt om half vijf ’s ochtends. Voor dag en dauw begint ze dan met haar ontdekkingstocht door promotieland. Het moment om haar slag te slaan is het spitsuur, aangezien mensen hun kastickets dan massaal achterlaten. Op die kastickets staan immers een schat aan kortingen en promoties. Die hebben Holder vorig jaar een slordige 960 pond (1130 euro) opgeleverd.

Haar dag is naar eigen zeggen geslaagd wanneer ze een rekening van -15 pond (zo’n 17 euro) bedraagt, wat wil zeggen dat ze nog geld terugkrijgt voor haar aankopen. Zij en haar partner kunnen zo ze elk jaar oud en nieuw kosteloos vieren. Dat is echter niet alles. “Elk jaar trakteren we ons op een weekendje Londen, met het geld dat we elke week winnen op onze aankopen”, vertelt Holder.