Weerbericht – Temperatuur duikt ’s nachts ver onder nul

Dinsdag profiteren we nog van veel zonneschijn. Het wordt weer koud met temperaturen die niet hoger komen dan 0 graden in de Hoge Venen en +2 of +3 graden elders. De oostenwind waait zwak. Dinsdagavond en -nacht wordt het helder en zal het op vele plaatsen in het land matig gaan vriezen. De minima liggen tussen -3 en -7 graden.
Woensdag blijft het droog en wordt het zonnig met in de loop van de dag meer en meer hoge sluierbewolking. In de late namiddag en avond trekt ook lage bewolking het land in vanaf het noorden. De maxima liggen tussen 2 graden in de Ardennen en mogelijk 8 graden aan zee.
Donderdag wordt het zwaarbewolkt en nevelig of mistig met in de loop van de dag ook wat motregen. De maxima liggen tussen 2 graden in het zuidoosten en 8 à 9 graden aan de kust.
Vrijdag is het eerst regenachtig maar in de namiddag wordt het droger en verschijnen er meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden.
Zaterdag komen we opnieuw onder invloed van een Brits hogedrukgebied. We krijgen dan rustig weer met een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Op de meeste plaatsen blijft het droog maar aan zee is een buitje vanaf zee niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden.
Zondag en maandag wordt het nog frisser en moeten we waarschijnlijk op vele plaatsen rekening houden met hardnekkig ochtendgrijs dat mogelijk helemaal niet optrekt. De maxima liggen tussen 0 en 4 graden naargelang de zonneschijn.

bron: Belga