Obamacare-criticus genoemd als minister van Gezondheid

Obamacare-criticus genoemd als minister van Gezondheid
Obamacare-criticus genoemd als minister van Gezondheid

De Amerikaanse president-elect Donald Trump wil volgens Amerikaanse media een sterke tegenstander van de gezondheidshervorming van huidig president Barack Obama als minister van Gezondheid. Voor het ambt is de Republikein Tom Price voorzien, zo schrijven onder andere The New York Times en andere media op gezag van het team van Trump. De 62-jarige Price, een dokter uit Atlanta, is al jaren gekant tegen de Affordable Care Act, ook wel “Obamacare” genoemd. Volgens Price verhindert de gezondheidshervorming van Obama uit 2010 dokters en patiënten om medische beslissingen te nemen.

Trump verklaarde dat hij de hervorming niet volledig wil afschaffen. Enkele delen ervan wil hij overnemen, zei hij in de krant The Wall Street Journal. Als presidentskandidaat had hij “Obamacare” nog een “ramp” genoemd en aangekondigd die als eerste naar de prullenmand te verwijzen.

“Obamacare” maakt een ziekteverzekering verplicht voor iedereen. Wie zich dat niet kan veroorloven, krijgt een toelage. Volgens de regering van Obama heeft de gezondheidshervorming intussen 20 miljoen mensen extra een ziekteverzekering gegeven.

Bron: Belga