Minstens drie doden door bosbranden in Tennessee

Minstens drie doden door bosbranden in Tennessee

Bij bosbranden in de Amerikaanse staat Tennessee zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. Volgens gouverneur van Tennessee Bill Haslam is de bosbrand aan de rand van het Great Smoky Mountains Park de grooste brand in de staat in de laatste honderd jaar. Tientallen woningen werden vernield en duizenden inwoners van Gatlinburg, Pigeon Forge en Sevier County moesten hun huizen ontvluchten.
Er vielen al minstens drie doden, terwijl veertien mensen werden overgebracht naar het ziekenhuis, aldus NBC News op zijn website. Drie van hen zijn in kritieke toestand. Burgemeester van Sevier County Larry Waters liet tijdens een persconferentie nog weten dat de reddingswerkers nog niet alle getroffen gebieden hebben kunnen bereiken. “We bidden dat er niet meer dodelijke slachtoffers vallen”
De uitbaters van het nationaal park schreven op Facebook dat de zondagnacht uitgebroken brand snel groter wordt door de extreme droogte en krachtige wind. “Het vuur breidt zich snel uit”, zei Dana Soehn van de National Park Service op de zender WATE-TV. Een groot probleem zijn de vele omvallende bomen, die elektriciteitsleidingen afrukken waardoor de hele regio zonder stroom zit. De hulpverleners hopen dat de dinsdag voorspelde regen snel voor opluchting zal zorgen.
“Dit is en brand voor de geschiedenisboeken”, aldus brandweerchef van Gatlinburg Greg Miller. “We hebben hier nog nooit zoiets meegemaakt. Maar het ergste is wel zeker voorbij.”

bron: Belga