Haatimam uit Verviers vrijwillig naar Marokko

Haatimam uit Verviers vrijwillig naar Marokko

De Marokkaans-Nederlandse imam El Alami Amaouch uit Verviers heeft ons land verlaten: volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) bevindt hij zich momenteel in Marokko, schrijven Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure vandaag. Amaouch kreeg van ons een land verblijfsvergunning om hier te werken, maar liet zich opmerken als haatimam. Volgens de Staatsveiligheid dweepte de imam met de Algerijn Mohammed Merah, die in Toulouse in een joodse school drie kinderen en een volwassene doodde. En zeker twee of drie Vervierse Syriëgangers zouden preken van Amaouch hebben gelezen en zijn lezingen hebben bijgewoond. Zijn zoon kwam deze zomer nog in opspraak toen hij in een filmpje opriep om christenen te vermoorden.

Staatssecretaris Francken probeerde de imam het land uit te zetten, maar Amaouch ging telkens in beroep bij de Raad voor
Vreemdelingenbetwistingen. Die gaf Francken uiteindelijk gelijk. De imam kreeg tot 5 december om ons land te verlaten, en heeft dat ondertussen gedaan. Hij mag de komende tien jaar België niet in.

bron: Belga