Betaal 40 eurocent om een danspasje te wagen

Foto Wikimedia

Een danspasje wagen in café Bonnefooi in Brussel levert u vanaf nu een rekening van 40 eurocent op. Het café kreeg onlangs controleurs over de vloer en moet maandelijks 160 euro aan ‘danstaks’ ophoesten.

Het danscafé dat grenst aan de Ancienne Belgique, wordt verplicht een zogenaamde ‘danstaks’ te betalen aan de gemeente Brussel. Omdat er op een weekendavond gemiddeld vijftig mannen en vrouwen hun heupen losgooien in het café, komen ze aan een taks van 2000 euro per jaar. Die is niet nieuw, maar de eigenaar van het café is er niet over te spreken.

Uiteraard zal u niet echt moeten betalen voor uw danspartij. Het café zal de taks uit eigen zak betalen, al laat de eigenaar wel aan Bruzz.be weten dat hij het geld “liever persoonlijk aan de artiesten wil besteden die bij ons komen optreden”.

In het gemeentereglement is onder de sectie ‘Belastingen op de vertoningen en vermakelijkheden’ de bewuste ‘Belasting op de gewone danspartijen’ te vinden. Artikel vier van dat reglement zegt: “De aanslagvoet is vastgesteld op 0,40 euro persoon die aanwezig is of die deelneemt aan de danspartij”.