Soudal blaast overname KVC Westerlo af

door
Belga
Leestijd 1 min.

Siliconen- en lijmfabrikant Soudal zal voetbalclub Westerlo, momenteel rode lantaarn in de Jupiler Pro League, dan toch niet overnemen. Dat kondigde het Turnhoutse bedrijf vandaag aan in een persbericht. "Soudal meldt dat de plannen voor een kapitaalinjectie in KVC Westerlo zijn afgesprongen", klinkt het in het persbericht. "Soudal had een ambitieus investeringsplan, maar liep vast op principiële discussies met het huidige bestuur. De visies over de te volgen strategie van de voetbalclub liggen te ver uit elkaar om tot een succesvolle samenwerking te kunnen komen. Na de zoveelste patstelling vorige week heeft Soudal-voorzitter Vic Swerts besloten af te zien van zijn investeringsplannen. Het huidige bestuur krijgt hiermee zijn volledige vrijheid terug om de toekomst zelf in te vullen."

Afgelopen zomer nam Soudal, dat wel nog hoofdsponsor van Westerlo zal blijven, de club over. De club wilde door de overname de Kempense verankering behouden en op termijn in de middenmoot van eerste klasse belanden. "Dat hele plan valt door meningsverschillen nu in het water", legt Soudal-woordvoerder Luc Thys aan persagentschap Belga uit. "De aangegeven kapitaalsverhoging wordt teruggetrokken uit de club en ook Soudal-voorzitter Vic Swerts trekt zich terug als voorzitter van Westerlo. Soudal blijft wel hoofdsponsor van de club, een engagement dat recent verlengd werd tot 2020 en losstaat van de overname."

Soudal blijft eveneens cosponsor van WorldTour-team Lotto-Soudal en hoofdsponsor in het veldrijden van de Soudal Classics.

bron: Belga