Jill Stein dient officieel verzoek voor hertelling van stemmen in Pennsylvania

Jill Stein dient officieel verzoek voor hertelling van stemmen in Pennsylvania

Jill Stein, de Groene presidentskandidate tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, heeft samen met haar aanhangers een officieel verzoek ingediend om de stemmen in de staat Pennsylvania te hertellen. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN. Eerder had Stein, de derdepartijkandidate, ook al een verzoek tot volledige hertelling van de stemmen in Wisconsin gevraagd. De staat Wisconsin, waar Donald Trump de meerderheid van de stemmen – 1.404.000 van de 2.975.313 – achter zijn naam kreeg, heeft laten weten dat de hertelling later deze week zal gebeuren.

De deadline om een verzoek tot hertelling in te dienen voor de staat Pennsylvania is vandaag. In een korte verklaring laat Stein weten dat na deze presidentsverkiezingen, die beheerst werden door verouderde en onbetrouwbare stemcomputers en beschuldigingen van onregelmatigheden en hackings, de mensen “van alle politieke overtuigingen” zich afvragen of dit wel eerlijke verkiezingen waren.

Ook in Pennsylvania haalde Trump het, al was het verschil tussen hem en de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton hier veel kleiner: 2.912.941 tegenover 2.844.705 stemmen.
Naast Pennsylvania en Wisconsin is Stein ook zinnens om een hertelling te vragen in de staat Michigan. Ze heeft nog tot en met woensdag om hier een officieel verzoek voor in te dienen.

bron: Belga