Dader aanval Ohio State University was student aan universiteit

Dader aanval Ohio State University was student aan universiteit

De Amerikaanse autoriteiten hebben de dader geïdentificeerd van de aanval van maandag in de Ohio State University. Het gaat om de 18-jarige Abdul Razak Ali Artan, een student aan de universiteit van Somalische afkomst, die een permanentie residentie had in de Verenigde Staten, aldus een veiligheidsverantwoordelijke van de universiteit. De verdachte reed met een wagen voetgangers aan voor de universiteit en viel daarna verschillende mensen aan met een slagersmes. Hij werd binnen de minuut na het begin van de aanval doodgeschoten door een politieagent die toevallig in de buurt was. Bij de aanval raakten elf mensen gewond, van wie er één in kritieke toestand is.
Uit videobeelden blijkt dat slechts er slechts één dader was van de aanval, aldus politiechef van de universiteit Craig Stone.
De politie onderzoekt momenteel of de dader terroristische motieven had en of hij de aanval gepland had. Volgens functionarissen waren op de Facebookpagina van de vermoedelijke dader berichten gepost waarin hij geweld tegen moslims aanklaagt.
De vermoedelijke dader zou in 2014 in de VS aangekomen zijn met zijn familie, nadat hij eerder in Pakistan verbleef, aldus CNN.
Ohio State is een van de grootste publieke universiteiten in de Verenigde Staten met ongeveer 66.000 studenten.

bron: Belga