Solliciteer je bij een beste werkgever?

Heel wat werkgevers willen een beste werkgever zijn. En jij? Wil je niet bij een beste werkgever werken? Hoe vind je deze? Elk bedrijf toont zich van zijn beste kant. Maar hoe vis je uit hoe het er echt aan toe gaat in je droombedrijf?
door
marketing
Leestijd 2 min.

Informeer in je eigen netwerk

Wie kent een medewerker van het bedrijf waar je solliciteert? Of kan je een medewerker aanspreken via LinkedIn of Facebook? Gaat het er echt aan toe zoals ze je vertellen in advertenties, online en tijdens de gesprekken?

Stel kritische vragen

Je hoeft niet elke belofte en informatie van je toekomstige werkgever blindelings te geloven. Vraag kritisch naar de zaken die voor jou belangrijk zijn. Zegt de organisatie teamwerk en eigen initiatief belangrijk te vinden? Wel, hoe wordt er in team gewerkt? Hoe kunnen medewerkers zelf verantwoordelijkheden en initiatief nemen los van leidinggevenden?

Spreek met je toekomstige collega's

Zorg ervoor dat je dit los doet van de team- en HR-verantwoordelijke. Steeds meer bedrijven laten medewerkers mee sollicitatiegesprekken doen om zelf hun toekomstige collega's te kiezen. Profiteer hiervan, en vraag naar hoe het er echt aan toe gaat op de werkvloer, of check de geruchten die je hebt gehoord.

Lees over het bedrijf

Kranten, magazines en online journalisten schrijven voortdurend over bedrijven. Je zult kritische en lovende artikels vinden, vaak onafhankelijk… en dus waardevol.

Informeer bij vakbonden. De meeste ondernemingen met meer dan 50 medewerkers hebben vakbondsvertegenwoordigers. Bij de vakcentrales informeert u naar wie vertegenwoordiger is in het bedrijf waarvoor je solliciteert. Bel hem of haar voor waardevolle inside-informatie.