Belg wint Nederlandse cabaret-wedstrijd

Verelst tijdens zijn optreden op het Cameretten Festival - Foto YouTube

Pieter Verelst heeft het prestigieuze Cameretten Festival in Nederland op zijn naam geschreven als beste cabaretier. De Belg treedt daarmee in de voetsporen van grootheden als Theo Maasen, Kommil Foo en Marc-Marie Huijbrechts.

Verelst is geen onbekende. Hij figureerde reeds in tv-series als ‘Familie’, ‘Zone Stad’ en ‘Aspe’. Als stemacteur was hij al te horen in de Nederlands versie van ‘Ice Age’ en ‘De kleine prins’. Voor zijn opleiding trok hij naar de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

“Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden, om je een half uur lang niet meer los te laten. Hij zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletisch lichaam”, motiveert de jury.

Het festival behoort tot de grootste en oudste cabaret-wedstrijden in Nederland. Met de prijs komt een cheque van 2.000 euro.  De publieksprijs op de 51ste editie van het Cameretten Festival ging naar de Nederlander Alex Ploeg. De persoonlijkheidsprijs van de jury was voor Tim Teunissen.

Verelst gaat in navolging van zijn bekroning samen met twee andere finalisten op tournee in Nederland. Ze zullen in meer dan vijftig theaters in Nederland te zien zijn.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=E-tzq-5Jy4E[/embedyt]