Zesde Dag van de Wetenschap op tachtigtal locaties in Vlaanderen en Brussel

Vandaag/zondag vindt de zesde editie plaats van de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel. In totaal staan er zondag 481 activiteiten op 86 locaties op het programma. Voor de Dag van de Wetenschap, waar Evy Gruyaert en Frank Deboosere meter en peter van zijn, werkt coördinator Technopolis samen met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties. In totaal zetten 118 organisaties hun deuren open – soms plaatsen die anders niet of beperkt toegankelijk zijn voor het publiek. Het merendeel van de 481 activiteiten op 86 locaties is gratis.
In Technopolis zelf zullen bezoekers onder meer hun naam in glas kunnen graveren of experimenten brouwen aan de minibar. Ook zendt het MNM-programma “Planeet De Cock” er live uit om de winnaar te bepalen van een wetenschapsquiz waar MNM-luisteraars de afgelopen weken online aan konden deelnemen. Vlaams minister Philippe Muyters tot slot neemt deel aan activiteiten in de Thomas More hogeschool in Sint-Katelijne-Waver, zoals het afschieten van projectielen met een stofzuiger.
Naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap konden Vlamingen en Brusselaars ook dit jaar deelnemen aan een massaexperiment. Ze konden testen hoe gezond en evenwichtig hun levensstijl is. De resultaten van het onderzoek, waarvoor samengewerkt wordt met Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel, maakt Technopolis bekend op de Dag van de Wetenschap zelf.
Meer info op www.dagvandewetenschap.be.

bron: Belga