Piloten Lufthansa opnieuw in staking

De piloten van Lufthansa zetten de strijd voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden voort. Ze leggen daarom dinsdag en woensdag opnieuw het werk neer. Hun vakbond Vereinigung Cockpit (VC) heeft de staking zondagavond in Frankfurt aangekondigd. Vrijdag werd het cao-aanbod van de Duitse luchtvaartmaatschappij afgewezen.
Door acties moesten tijdens drie voorgaande stakingsdagen al 2.755 vluchten geannuleerd worden, meer dan 345.000 passagiers waren daarvan de dupe. Dat staat nu opnieuw te gebeuren, omdat een op korte termijn ingelast topoverleg geen succes heeft gehad.
De staking van zowel dinsdag als woensdag is voor 24 uur. Dinsdag zal er gestaakt worden op alle korteafstandsvluchten uit Duitsland, woensdag zal er gestaakt worden op de korte-, midden- en de langeafstandsvluchten.
Op de groepsvluchten van Airlines Eurowings, Germanwings, SWISS, Austrian Airlines, Air Dolomiti en Brussels Airlines wordt niet gestaakt. De piloten van Lufthansa Cargo worden evenmin opgeroepen voor deze stakingsactie.

bron: Belga