CSI-W-jumping Madrid – Gregory Wathelet zevende in wereldbekerproef, zege voor Marcus Ehning

CSI-W-jumping Madrid - Gregory Wathelet zevende in wereldbekerproef

Gregory Wathelet is zondag in de Spaanse hoofdstad Madrid zevende geworden in de zesde wereldbekermanche van het seizoen. De 36-jarige Luikenaar zette met de 10-jarige merrie Coree de vijfde tijd neer, maar stootte daarbij één balk af. De 42-jarige Duitser Marcus Ehning vormde met de 11-jarige hengst Comme Il Faut de snelste van vijf foutloze combinaties in een barrage met negen. De Fransman Kevin Staut strandde met Aran op 42 honderdsten van de zege. De Schot Scott Brash werd met Hello M’Lady derde.
Zoé Conter, met Zeta, en Pieter Devos, met Dream of India, haalden de barrage niet. Allebei lieten ze in de eerste omloop acht strafpunten noteren. Conter eindigde zo op de 23e plaats, Devos op de 27e.
Kevin Staut is de nieuwe leider in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Hij lost de Zwitser Steve Guerdat af. Na zes van dertien proeven heeft Staut met 56 punten dertien punten voor op de Zwitser Romain Duguet. Guerdat en de Italiaan Lorenzo De Luca volgen met 42 punten. Ehning is met 37 punten vijfde. Met 28 punten is Pieter Devos op de negende plaats beste Belg. Niels Bruynseels is met 18 punten 21e, Gregory Wathelet met 16 punten 23e, Nicola Philippaerts met 8 punten 44e, Jérôme Guery met 4 punten 58e en Jos Verlooy met 2 punten 61e. De top achttien springt van 27 maart tot 2 april de wereldbekerfinale in Omaha (Nebraska). De volgende manche wordt over twee weken in het Spaanse A Coruna gesprongen. Vrijdag 30 december ontvangt Mechelen de negende manche.

.

bron: Belga