Grote machtsontplooiing in Frans-Belgische grensstreek voor chauffeur zonder rijbewijs

Tussen het Noord-Franse Roubaix en de regio Doornik heeft zich vrijdagavond een grote politie-achtervolging afgespeeld. Zelfs de helikopter van de federale politie werd opgetrommeld. De chauffeur bleek uiteindelijk te rijden zonder rijbewijs. Er wacht hem in Frankrijk een dagvaarding voor een hele reeks inbreuken.
De politiediensten maakten zich op voor een zaak van zwaar banditisme toen kort voor 18 uur een Franse wagen met twee inzittenden de Frans-Belgische grens overschreed. De politiediensten van de regio Doornik namen de fakkel van de Franse politie over. Ook de steun van de helikopter van de federale politie werd ingeroepen. In Ramegnies-Chin (Doornik) maakte de bestuurder een slipper en belandde de wagen tegen een huisgevel. De bestuurder kon door de agenten ingerekend worden, zijn passagier bleef ondanks zoekacties spoorloos.
Alle adrenaline bleek vrij nutteloos. “De Franse bestuurder reed zonder rijbewijs. Bij het zien van een politiecontrole werd hij bang en probeerde te ontkomen. De man zal zich in Rijsel voor de rechter moeten verantwoorden voor een reeks inbreuken. Vorig jaar werd hij reeds veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs. Duidelijk iemand die niet bijleert”, aldus procureur Christian Henry van Doornik-Bergen.

bron: Belga