Zwembegeleider krijgt strafvermindering voor aanranding van vier kindjes

Het Antwerpse hof van beroep heeft een 56-jarige man uit Boechout veroordeeld voor het aanranden van vier kinderen tijdens een naschoolse zwemactiviteit in Antwerpen. Hij kreeg twee jaar cel, wat de helft minder is dan in eerste aanleg.
De feiten speelden zich tussen augustus 2012 en november 2013 af. In die periode nam de beklaagde vaak deel aan het zwemmoment dat de school van zijn kinderen na de uren organiseerde. In november 2013 vertelden twee broertjes van 4 en 6 aan hun ouders dat de vijftiger hen bij het afdrogen aan hun piemel had aangeraakt en dat ze ook die van hem hadden moeten aanraken. De ouders lichtten de school in en de directeur diende klacht in. Er werden twee infoavonden georganiseerd, waarna de ouders van een zesjarige en een zevenjarige jongen eveneens aangifte deden.

De beklaagde ontkende de aantijgingen: hij had hoogstens de haren van de kinderen afgedroogd. De vijftiger sprak van een heksenjacht. Hij meende dat voor de school zijn schuld van in het begin al vaststond, gelet op zijn verleden. Hij had in 2009 een voorwaardelijke straf gekregen voor de aanranding van een buurjongen van zes.

Het hof zag echter geen enkele reden om aan de verklaringen van de vier kinderen te twijfelen en vond de feiten bewezen. Naast een celstraf werd hij ook voor vijf jaar ontzet uit het recht om deel te nemen aan onderwijs of activiteiten met minderjarigen. Hij moet de slachtoffers en hun ouders ook een schadevergoeding betalen.

bron: Belga