Trump president-elect – Ivanka Trump probeert zaken en persoonlijke standpunten te scheiden

Trump president-elect - Ivanka Trump probeert zaken en persoonlijke standpunten te scheiden
Trump president-elect - Ivanka Trump probeert zaken en persoonlijke standpunten te scheiden

De dochter van de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump, Ivanka, lijkt gehoor te geven aan de beschuldigingen van belangenconflicten. Dinsdag kondigde ze aan voortaan twee verschillende accounts te zullen gebruiken op sociale media, een persoonlijke en een zakelijke. Ivanka liet haar volgers op Twitter en Instagram dinsdag weten dat ze voortaan @IvankaTrumpHQ zal gebruiken voor alle communicatie betreffende haar kleren- en juwelenmerken, en #WomenWhoWork. Dat laatste is een netwerk dat in 2014 gelanceerd werd voor vrouwen die werk en gezin combineren.
Haar bestaande account @IvankaTrump, die door zo’n 2,4 miljoen mensen gevolgd wordt, zal ze voortaan gebruiken om haar persoonlijke standpunten te vertolken.
Ivanka Trump zal samen met haar broers het fortuin van haar vader beheren en zijn zakenbelangen behartigen tijdens zijn periode in het Witte Huis. Trumps oudste dochter speelde al een prominente rol tijdens zijn campagne, maar sinds de verkiezingen lijkt die enkel nog groter te zijn geworden.
Zo was ze afgelopen dinsdag aanwezig op de ontmoeting van haar vader met de Japanse premier Shinzo Abe, waarop de Democraten haar belangenvermenging verweten. Vorige week nam ze ook deel aan een telefoongesprek met de Argentijnse president Mauricio Macri.
Door die wel erg nauwe betrokkenheid bij het werk van haar vader noemden sommige media haar de first lady, in plaats van Trumps vrouw Melania, die zich veel bescheidener opstelt.

Bron: Belga