Spontane staking leidt tot zwaar verstoord busverkeer in Turnhoutse

Spontane staking leidt tot zwaar verstoord busverkeer in Turnhoutse

Vanochtend is een spontane staking uitgebroken bij verschillende stelplaatsen in het Turnhoutse van vervoersmaatschappij De Lijn. Vooral de lijnen 210, 410, 430, 460 en 470 zijn getroffen. Soms rijdt minder dan de helft van de bussen. De Lijn raadt reizigers aan online de situatie op te volgen. Het zal ook attesten voorzien voor de school of werkgever. “Het gaat over een louter interne zaak. De directeur is onderweg naar de stelplaats om te praten”, zegt Marc Deschuyter van De Lijn Antwerpen. Volgens hem is er alvast geen verband met het dertienjarig meisje dat eerder deze week uit een bus werd gezet.

Volgens Deschuyter is de staking al voor 5.00 uur begonnen en zijn er zware problemen: “Voor de lijn 410, bijvoorbeeld, zijn maar vier van de 25 bussen uitgereden. Ook andere lijnen zijn zwaar verstoord. Hou er rekening mee dat bussen ook overvol kunnen zitten.”

De actie betreft vooral de stelplaatsen Turnhout en Oostmalle. In Mol is volgens Deschuyter ook maar de helft van de bussen uitgereden.

bron: Belga